Akupunktur i Stenløse: Smertelindring og velvære i balance

5 stjernet behandling fra 230+ anbefalinger

Lider du af smerter, allergier eller stress? Akupunktur kan være en effektiv og naturlig løsning for dig. Akupunktur er en ældgammel kinesisk behandlingsform, der har været brugt i over 2.500 år. Den er baseret på princippet om at bringe kroppens energi i balance.

Akupunktur kan hjælpe med en lang række lidelser, herunder:

 • Smerter: Rygsmerter, nakkesmerter, knæsmerter, hovedpine, migræne, menstruationssmerter
 • Allergi og høfeber
 • Søvnproblemer
 • Fordøjelsesproblemer

Klinikken ligger centralt i Stenløse, Egedal kommune, og er nem at komme til med både S-tog og bil. Der er gratis parkering på vejen eller på den store S-togsparkeringsplads for enden af vejen.

Se ledige tider og book nu

Image

Hvad kan akupunktur hjælpe mod?

Akupunktur kan hjælpe mod rigtig mange symptomer.

De mest udbredte er:

 • Smerter
 • Søvnproblemer
 • Allergier
 • Kvalme og opkastning
 • Hovedpine
 • Fordøjelsesproblemer
 • Fertilitetsproblemer
 • Artritis
 • Afhængighed

Bemærk: Akupunktur er ikke en cure-all behandling og er ikke egnet til alle. Det er vigtigt at konsultere mig for at afgøre, om akupunktur er den rigtige behandling for dig.

Mere om effekten af behandlingen

Hvorfor kommer der ubalance i kroppen?

Akupunkturen arbejder med kroppens egne energier, Kineserne har navngivet denne energi Qi. Med akupunktur kan man kun styrke positivt, altså kan man ikke gøre noget værre.

Kroppen kan dog ”ligge inde” med en ophobning af affaldsstoffer, som skubbes længere frem i processen og derfor kan det selvfølgelig snyde, fordi man så kan foranlediges til at tro, at det hele er blevet værre.

Mit mål er altid, så vidt det er muligt at bringe dig tilbage til ”normal tilstand” og det lykkes ofte også, men det er sjældent fixet ved bare en behandling, tænk bare på, hvor længe du har døjet med din ubalance.

Jeg har ikke tryllestøv i nålene, din egen krop skal selv restituere, når jeg har udstukket retningen.

RAB godkendt behandler

Vidste du at langt de fleste sundhedsforsikringer giver tilskud eller ligefrem betaler dine behandlinger, hvis en akut skade er opstået?

Pssst!

Hvilken effekt kan jeg forvente af behandlingen?

Kineserne tilgang til hele universet og hvert enkelt individ, er at der skal være balance mellem Yin og Yang, ligesom verden ikke er sort eller hvid, der er altid nødt til at være lidt af det andet. En ubalance er typisk, hvis noget får overvægt eller noget bliver fundet for let, så bliver vi syge og dermed opstår der en ubalance.

Et er at miljø, kost og arbejdsbelastninger med videre sætter sit præg på kroppen. Men det er også sikkert, at kroppen med tiden bliver dårligere til selv at reparere cellerne, som hele kroppen jo består af.

Det ser også ofte, at kroppen ikke lige selv kan finde ud af at ”vælge” hvad den skal prioritere og så opstår ubalancen. Ofte er der en tendens til, at vi tænker, det går nok over og når det så ikke gør det, sætter ubalancen sig mere fast om man så må sige.

Du kan få akupunktur mod

Akillessene smerter

Smerter i akillessenen skyldes ofte at den er blevet stram og mindre fleksibel. Akupunktur kan styrke elastiteten i senen og dermed fjerne smerterne i denne. Du skal forvente, at komme 5 gange for at fjerne smerterne, i nogle tilfælde kan der være behov for yderligere behandlinger, men hvis du har en sundhedsforsikring kan du med fordel spørge dem om de vil give tilskud til behandlingerne.

Dårlig ånde / fordøjelsesproblemer

Dårlig ånde eller ligefrem dårlig smag i munden skyldes ofte ubalance i fordøjelsen og ved hjælp af akupunktur kan man genoprette fordøjelsesbalancen og dermed vil den dårlige ånde og/eller smag også forsvinde.

Fertiliter / fødselsmodning

Kæmper I med at blive gravide, kan man med akupunktur styrke processen. Måske ved I, hvad der er årsag til den manglende fertilitet og så behandler man selvfølgelig den af jer hvor fertiliteten er lav. Ved I ikke, hvorfor graviditeten udebliver, behandles begge parter.

Minimer risikoen for igangsættelse med fødselsmodning. Jeg anbefaler, at du starter fra 37. graviditetsuge med 1 – 2 behandlinger om ugen. Er du gået overtegnen, kan behandlingen godt gentages flere gange i løbet af ugen.

Forstuvninger

Akupunktur er også effektivt ved akutte skader som fx forstuvninger og behandlingen kan igangsættes straks efter skade i modsætning til fx massage, som først kan igangsættes min. 72 timer efter skaden er opstået. Akupunkturen fremmer heelingsprocessen og dermed perioden hvor du er “dømt ude”

Gigt

En tro følgesvend med gigt er ofte smertestillende medicin. Mange har et ønske om, at holde smerterne nede på en mere naturlig med og for mange er akupunkturen “kuren mod smerter”. Der vil ofte være tale om en “startbehandling” på 5 – 10 behandlinger. Herefter holdes smerterne i skak, med typisk en behandling hver eller hver anden måned.

Hælspore

Hælspore er enorm smertefuld. Akupunktur er effektivt mod præcis hælsporer og de fleste oplever allerede mindre smerter efter første behandling, men du skal forvente 5 behandlinger, så vi får helt bugt med kalkaflejringen. Har du sundhedsforsikring, kan du med fordel spørge dem om de yder tilskud.

Iskiassmerter / lænde- / hoftesmerter

Smerter i lænd og hofteområde, har typisk også sammenhæng med iskiasnerven, fordi den er “store sladrehank” for alle smerter fra livet og nedefter. Mange har god gang af akupunktur tur mod disse smerter. Er smerterne opstået akut, kan man med fordel kombinere behandlingen med massage, altså 1 times behandling med ½ tid massage og ½ tid akupunktur. Du kan med fordel spørge din sundhedsforsikring om de yder tilskud til akut opstået smerter, men de vil ofte kun dække udgiften til akupunktur.

Knæsmerter

Knæsmerter kan skyldes overbelastning og med akupunktur kan man genoprette balancen igen. Er du blevet opereret for menisk eller korsbånd, kan man med akupunkturen styrke helingen og minimere risikoen for at danne arvæv. Mindre ikke operationskrævende knæsmerter, kan holdes i skak med akupunktur fremfor at tage smertestillende præparater.

Kvalme

Kvalme forårsaget af graviditet eller på grund af medicin kan holdes nede om akupunktur. Behandlingen foretages efter behov, typisk hver eller hver anden uge.

En anden årsag kan være nakkesmerter eller fx hjernerystelse, her er situationen og behandlingen lidt anderledes og her er anbefalingen 5 behandlinger indenfor 14 dage. Måske vil din sundhedsforsikring, hvis du har en sådan tilbyde tilskud til behandlingerne.

Nakkesmerter / Ipadnakke

Mange nakkesmerter opstår på grund af fx vortes arbejdsstillinger med bøjet hoved, eller fritiden foran Ipad og telefon, men man kan selvfølgelig også få et akut nakkehold og have svært ved at dreje hovedet til enten den ene eller anden side. Uanset årsag, er akupunktur et effektivt middel mod smerterne. Din sundhedsforsikring vil formentlig gerne give tilskud til behandling af disse smerter.

Nervesmerter / Neuropati

Jagende smerter, følelsen af at gå på vat, føleforstyrrelser eller måske ligefrem nærmest følelsesløshed. Jeg glemmer ikke min første klient med disse symptomer, efter 3. behandling fik jeg en sms, hvor der stod “Happy feet – glæder mig til at komme i eftermiddag”. Der er altså gode chancer for at fjerne smerterne og genvinde følsomheden i fødderne igen med akupunktur.

Restless legs

Restless legs eller urolige ben opleves ofte og typisk om aftenen. Akupunktur kan fjerne disse symptomer.

Er der derimod tale om kramper om natten, anbefaler jeg du en periode tager tilskud af magnesium, da der kan være tale om mangel. Oplever du ikke bedring med magnesium, så løser vi det med akupunktur.

Seneknude / fedtknude

Knuder i omkring sener eller fedtknuder, kan ofte fjernes ved hjælp af akupunktur. Nogle gange forsvinder knuderne hurtigt efter behandling, andre gange kan der godt gå et på måneder efter endt behandling før knuderne forsvinder. Jeg anbefaler 5 behandlinger indenfor 14 dage.

Skuldersmerter / frossen skulder

Jeg har gennem tiden optøet mange frosne skuldre, du skal bestemt ikke finde dig i søvnløse nætter fra en smertende skulder eller en skulder med nedsat bevægelighed. Giv din sundhedsforsikring et kald, hvis du har en sådan og lad os få den skulder fixet, så du kan få både bevægelighed og nattesøvn tilbage

Styrkelse af immunforsvar

Render du hele tiden ind i sygdom, kan du med fordel få stykket dit immunforsvar. Er symptomerne mest udtalte på bestemte tider af døgnet, kan det være en fordel for mig at kende tidsrummet, så kan det være særlige energibaner/meridianer der mangler eller bliver drænet for energi.

Svimmelhed

Svimmelhed er ubehageligt. Jeg anbefaler dog at du lige får lavet et EKG ved lægen, viser den ikke noget usædvanligt, kan akupunkturen sagtens afhjælpe svimmelheden, men som sagt, er det vigtigt at få slået fast at der ikke er tale om begyndende hjerteproblemer. Du skal forvente 5 behandlinger og måske din sundhedsforsikring vil yde tilskud.

Søvnbesvær / sønvløshed

Kineserne har et punkt de kalder “Himmelsk søvn” og efter en del behandlinger på klienter med søvnbesvær eller søvnløshed forstår jeg godt at det har fået dette stærke smukke navn. Allerede efter 1. behandling kommer klienter tilbage og siger ofte “Jeg har sovet igennem i nat” og jeg kan sagtens forestille mig den eufori det må være efter lange søvnløse nætter hvor fedt det må være.

Tennis- / Golfalbue

Har ikke nødvendigvis noget at gøre med at det er opstået som følge af tennis eller golf, men mange af bevægelserne er sammenfaldene med de bevægelser vi dagligt gør på fx vores arbejde. Spørg evt din sundhedsforsikring om de vil give tilskud, det vil de som regel.

Uro i kroppen

Uro i kroppen skyldes ofte ubalancer i kroppens energier. Akupunktur er effektivt til at skabe balance i energierne. Er du plaget af uro på særlige tidspunkter af døgnet, anbefaler jeg at du lige noterer dig tidsrummet, da denne information kan være vigtig for mig, for nogle gange er det kun enkelte energibaner der er ude af balance og så kan vi lige så godt gå direkte til årsagen.

Anbefalinger

Akupunktur mod ryg- & lændesmerter Jeg har meget længe døjet med rygproblemer særligt omkring lænden. Jeg har prøvet massage, osteopati, yoga mm. Allerede efter én behandling med akupunktur mærkede jeg en markant forbedring. Jeg vil klart opfordre andre med smerter i kroppen til at søge hjælp hos “avminkrop”!
Lene
Akupunktur mod skuldersmerter Jeg har før været lidt skeptisk over for nåle ,men nu har jeg prøvet det hos Bettina og ja det virker så jeg kan kun anbefale det men også den gode service og behandling man får af Bettina
Johnny
Akupunktur mod korsbåndsskade og podega Bettina er en FANTASTISK behandler - så enkelt kan det siges. Hun har gennem de seneste år hjulpet både mig selv og mange af mine familiemedlemmer ved hjælp af alt fra sports akupunktur til at hjælpe under genoptræningen af et opereret korsbånd, til akupunktur og massage for øm iskasnerve og musearm. Senest er min (normalt lidt skeptiske) svigermor på 83 år været under Bettinas kyndige behandling for at få hjælp til hendes prodega. Vi er alle vildt begejstret for Bettinas meget professionelle hjælp - selv svigermor er begejstret efter hun også har erfaret at det hjælper at besøge Av min krop ;-). Så KÆMPE anbefalinger herfra mig og familien. Hvis man havde kunne give flere stjerner end 5, havde Bettina stadig fået "fuld hus" fra os.
Anne-Mette

Anbefalinger

Vedligeholdende massage Kan godt anbefales
Tina Christensen
Akupunktur mod skuldersmerter efter faldulykke Jeg kom til Bettina med voldsomme smerter i min skulder. Var i en rideulykke for 8 år siden og har haft kroniske smerter og meget nedsat førlighed. Da jeg desværre ikke kan tåle nogen former for smertestillende medicin var akupunktur min sidste mulighed. Allerede efter 3 akupunktur behandlinger kunne jeg mærke en stor forskel og er nu næsten smertefri!! Helt fantastisk og jeg kan varmt anbefale Bettina som er utrolg dygtig og meget lydhør og forstående overfor ens problemer.
Pernille
Akupunktur mod slidgigt i fødder Jeg har meget slidgigt i mine fødder, Både dag og nat. Det begrænsede mine gåture som jeg ellers holder meget af. Efter besøg hos Bettina hvor jeg fik accupunktur, fik jeg det bedre allerede efter 1. besøg- sov uden at have ondt. Fik i alt 5 beh. Det har virkelig taget toppen af mine smerter- nu er det til at holde ud. Kan varmt anbefales.
Marie Louise

Generelt om akupunktur

Skal jeg gå regelmæssigt til akupunktur?

Hvis du har pådraget dig en akut skade, plejer det ikke at være nødvendigt at gå til regelmæssig akupunktur, medmindre du i stedet ønsker at styrke for eksempel knogler, sener eller muskler, for at minimere risikoen for fremtidige lignende skader.

Er du derimod kommet her med en kronisk ubalance, må du forvente at komme her med jævne mellemrum. Hvor ofte afhænger af den enkelte, nogle kommer en gang om måneden, andre hver 6. uge og andre igen kun hver anden måned. Mit oplæg er typisk at du skal komme igen om 3 – 4 uger efter første seance, hvor tingene er bragt så meget i nul, som muligt, og så løfter vi stille og roligt barren, så vi får dig kørt ind på det rette spor i forhold til at smerterne ikke kommer igen.

Hvor lang tids behandling skal jeg vælge?

En akupunkturbehandling tager 30 min.

Jeg arbejder altid kun med en ubalance, så vælg den værste eller den du fik først, hvis du har flere ”problemer”. Jeg ser ofte, at dominobrikkerne falder, når vi først tager hul på det første problemområde.

Så selvom det kan virke uoverskueligt, at vi kun arbejder med et problemområde ad gangen, så vil du ofte få nogle af de efterfølgende behandlinger forærende i form af, at vi slet ikke skal behandle det, fordi det har ”løst sig selv”.

Hvad sker der med kroppen når den modtager akupunktur?

Når du får akupunktur, aktiveres kroppens eget beredskab og en helingsproces påbegyndes. Kroppens energinetværk Qi styres i den rigtige retning.

Får du akupunktur baseret på Boels Moderne Metoder, aktiveres små nervefibre og der sendes signal til kroppen om, at rette op i det konkrete område.

Akupunktur baseret på den kinesiske medicin arbejder typisk med at rette op via kroppens energibaner, kaldet meridianer.

Kan jeg kombinere behandlingen?

Du kan sagtens kombinere din behandling, hvis bare du har bestilt minimum 1 time.

Hos Av min krop betaler du for tiden du får behandling, så du kan sagtens vælge for eksempel ½ eller 1 times massage og ½ times akupunktur.

Nogle gange foreslår jeg kombinerede behandlinger, fordi min erfaring siger mig, at kombinationen ofte giver gode resultater.

Er der noget jeg skal være opmærksom på efter behandlingen?

Der er som sådan ikke noget du skal være opmærksom på, udover, at hvis du er hjertepatient og får blodfortyndende medicin, er der øget risiko for, at du får blå mærker. Eller at der opstår en blødning ved nåleindstikket. Fortæl mig blot ved behandlingsstart at du får blodfortyndende medicin, så er jeg klar med både vat og blod-stop-spray.

Hvis du tager fiskeolie dagligt, kan dit blod også være tyndere og du kan få ”symptomer” der minder om ovenstående afsnit.

Jeg er gravid, kan jeg få akupunktur?

Der er intet til hindrer for, at få akupunktur. Faktisk har jeg ofte gravide, der synes det er mere behageligt, især i slutningen af svangerskabet, at sidde behageligt op med nåle, fremfor at ligge.

Må børn og unde få akupunktur?

Børn kan sagtens modtage akupunktur.

Helt små børn tager det faktisk ofte helt roligt, det er oftest tiden mens nålene virker, de synes er det værste. Så får de et par fine plastre på hen over nålene og hvis forældrene ellers har mod på selv at tage plaster og nåle ud, så er de klar til at rende ud at lege. Nål på børn sættes altid, så de ikke er berørt af dem, selvom de bevæger sig.

Jeg har et par bamser i klinikken de kan låne og kramme, mens jeg sætter nålene, for tanken om nålene er ofte værre end den reelle oplevelse. I er også meget velkomne til selv at tage en ynglings bamse eller dukke med, ligesom en IPad ofte også kan gøre underværker.

Er der bivirkninger ved akupunktur?

Akupunkturen har ingen bivirkninger udover, at du kan risikere at pådrage dig et blå mærke, hvis jeg rammer en af de dybereliggende små blodårer.

Derudover kan sygdom / ubalance som nævnt længere oppe, blusse lidt op, det er ikke fordi akupunkturen gør dig mere syg, det er bare den ophobning der ”ligger klar i kroppen”, som ville have vist sig som smerter i den kommende tid.

Nogle kan også blive en smule influenza-syge, fordi vi begynder at rode med ubalancer der måske har siddet i kroppen i mange år.

Ovenstående bivirkninger kan typisk minimeres ved at drikke ekstra væske både før og efter behandling.

Sygdomme, der gør at jeg ikke må få akupunktur?

Som oftest er det ikke nogen sygdomme der forhindrer dig i at få akupunktur. Dog skal du vide, at hvis du er hjertepatient eller får blodfortyndende medicin er det større risiko for, at du kan få blå mærker omkring nåleindstikket.

Ved tvivlstilfælde er min anbefaling altid, at du rådfører dig med lægen, ikke om han/hun er enig i, at du skal prøve akupunktur, men om der er noget lægefagligt, der kan forværre din sygdom.

Har du spørgsmål ...

til en behandling eller andet om Av min krop?

 Så tag endelig fat i mig.

Du kan fange mig på telefon: 2449 5962
Eller e-mail: avminkrop@gmail.com

Image