Bettina har ordet

Dette er mit lille område, hvor jeg skriver små artikler om relevante emner inden for alternativ behandling og sundhed.


Image

Ipad-nakke

Hovedet på Smartphonen – Ipad-nakke I sommers besøgte jeg Den Gamle By i Aarhus og lad mig være ærlig, jeg bliver altid grebet af en særlig stemning når jeg besøger sådanne steder…. Jeg tænker, hvilket liv, ingen e-mails, smartphones og snap’s, som driver mange til at være online 24-7 (ofte også i ferier) og de havde med garanti ikke problemer...
Læs mere

Tema Stress

Jeg føler mig trist! – Og jeg bliver hurtig irriteret Jeg har svært ved at sove! – Og føler også indre uro. Jeg bliver let ked af det! – Bliver også ofte bange for ting jeg før mødte med oprejst pande. Men først lidt om hvilke symptomer der kendetegner stress. Symptomerne på stress er mange og derfor kan det også...
Læs mere

Tema Smerte

Av jeg har ondt! Det sidder i hele kroppen, jeg føler mig, meget-meget ældre, end jeg er! Av-av, hele min krop er en byld! Jeg havde egentlig besluttet mig for, at jeg skulle skrive blogs om symptomer, som for eksempel frossen skulder, snurrende fingre, lændehold med mere… MEN nej, jeg er nødt til at skrive dette og dele det med...
Læs mere

Tema Frossen skulder

Av-av min skulder gør ondt! – Frossen skulder / Kapsulit. Hvad sker der, jeg kan ikke længere løfte armen og har smerter? Lægen siger det er en frossen skulder eller på latin Kapsulit og at det kan tage op til 2 år, skal jeg finde mig i det? – NEJ, læs bloggen her og få svar på hvorfor du ikke skal...
Læs mere

Behandling i klinik

Hvorfor skal jeg vælge behandling i klinik? Jeg synes nok jeg har svarene, men jeg også efterfølgende reflekteret over spørgsmålet. Argumenterne for spørgeren var, at man jo kunne spare tid og at det var nemt og enkelt. Og medgivet, det er det, men så synes jeg også at fordelene er udtømte. Hvorfor er jeg nu så sikker på det? Jeg...
Læs mere

Hvis du havde levet i 1600-tallet var du blevet brændt på bålet!

Ja sådan sagde en af mine mandlige klienter en dag. Og han fulgte sætningen op med “Ikke fordi jeg anklager dig for hekseri, men nogle ville have fået ondt i r…. over at du med blot 4 små nåle og 5 behandlinger kan fjerne flere års nedsat mobilitet”. Fra hospitalet havde han fået beskeden: “Det må du leve med, vi kan ikke...
Læs mere

Ingen krig uden tårer!

Små 14 dage er gået efter jeg på hjemmesiden lancerede AcuNova. Og jeg er stadig imponeret over effekten af denne behandlingsform. Desværre kan jeg ikke hjælpe alle, MEN overordnet set siges det at behandlingen virker på 80 – 90 % af de tilfælde der har kroniske smerter eller mobilitetsnedsættelse. Det er vel i grunden meget godt selvom jeg ville ønske...
Læs mere

Nu er det tid at bide igen…

Igennem de 1½ år jeg nu har haft klinikken er jeg stødt på mange mennesker der dagligt går rundt med kroniske smerter eller nedsat mobilitet. Mange af dem kommer her med jævne mellemrum og holder smerterne lidt i skak for at have en tålelig tilværelse med minimale smerter….. Min mand der selv er plaget af psoriasisgigt lever også med daglige...
Læs mere

Er du klar til sommerferie?

Forleden så jeg denne overskift i en avis ”Pas på – myggene kommer”. Efterfulgt af teksten: ”Det tegner til at blive en rigtig myggesommer i år. Sneen dækkede jorden længe og så kom varmen hurtigt. Derefter blev jorden fugtig og varme og fugt er præcis hvad myg har brug for, når æggene skal klækkes. Lange ærmer, lange bukser og myggebalsam...
Læs mere

Der er stærke kræfter i spil

Der er nu gået ca. 2½ måned siden je­g modtog mit kursusbevis i Sports Zoneterapi og det har været et par lærerige praktik-måneder, hvor jeg har fået øvet mig og blevet mere fortrolig med behandlingsformen. Tak til jer der velvilligt har lagt fødder til i min introduktionsperiode. Jer der endnu ikke har prøvet det kan så glæde sig over, at...
Læs mere

Jeg så og hørte årets første myg…

Endelig ser det ud til at foråret er kommet og det bekræftes af knejsende forårsblomster og lysegrønne træer. Fuglene kvidrer lystigt og pludselig høres også en lidt mere kedelig lyd. Lyden er en summende myg…. Nogle mennesker sidder stille og roligt og nyder naturen og andre klasker sig irriterende på arme og ben. Eller hvis man ikke vil sidde og...
Læs mere

Er den gal med ryggen, Herr?

”Nej det er mit ben” Endnu en solrig dag på kræmmermarkedet i Ganløse venter. Min ene nabo sælger massagestole og ovenstående bemærkning hørte jeg i løbet af dagen. Sidst på dagen kom manden fra standen med massagestole over og sagde ”Nå I har massage, det havde jeg slet ikke set. Synes I ikke her har været meget kedeligt og stille?...
Læs mere

Forårsblomsterne må have kolde fusser… :-)

Så blev det sommertid, selvom vejret ikke helt sender det signal. De stakkel små erantisser og vintergækker må have kolde fusser….. Og nu vi taler fusser. Jeg brugte de første dage af påsken på at bestå eksamen i Sports Zoneterapi. Sports zoneterapien kan enten ligesom akupunktur kombineres i mine massage behandlinger eller benyttes som selvstændig behandlingsforløb. Det er vigtigt at...
Læs mere