Spiser du de rigtige vitaminer – Få testet hvilke vitaminer du reelt set har behov for

5 stjernet behandling fra 230+ anbefalinger

Har du købt vitaminer, fordi der fx står “Føler du dig træt” eller “har du ømme muskler”?
Det har jeg og det tror jeg også mange andre har, for vi søger vel hele tiden det gode og det lange liv.

Men har du reelt set behov for de vitaminer?

Se ledige tider og book nu

Image

Testen

Vi køber ofte vitaminer fordi vi tror vi har behov for dem, for desværre er det sjældent muligt at få den praktiserende læge overbevist om, at få mål vitamintilstanden i kroppen. Dertil kommer, at mange af de “vitamingrænser” der er er opsat er baseret på gamle grænseværdier, brugt under krigen, minimummængden for at holde en soldat på benene og lige akkurat uden at det medfører mangler.

Ved hjælp af ALFAkinesiologien kan vi teste om du reelt set mangler vitaminer. Du skal dog ikke have taget vitaminer og mineraler de sidste 2 dage inden du kommer. Det er vigtigt, for kroppen udskiller selv overskuddet og derfor kan det være en god ide fra tid til anden at få testet vitamintilstanden, både for at eliminere mangler, men også for at du ikke betaler vitaminer og mineraler i dyre domme, som du bare “tisse ud igen” uden at du har optaget noget af det, det er jo som at åbne vinduet og smide hundredekronesedlerne ud i vinden.

Har du selv nogle vitaminer du tager, kan du også med fordel tage dem med, så kan vi teste både behovet, men også om din krop optager vitaminerne, for man kan faktisk godt risikere, at man ikke kan optage nogle mærker, men godt kan optage andre.

Jeg testede på en af mine virksomhedsaftale en medarbejder, han kunne ikke optage den ene variant, men godt en anden, hvad jeg ikke vidste da jeg testede var at han havde en fordøjelsessygdom og derfor kunne hans krop ikke rigtig omsætte nogle varianter – Egentlig var det ret fedt, at jeg ikke kendte til hans sygdom forinden, for det styrkede mig jo i, at min testning virker.

RAB godkendt behandler

Vidste du at langt de fleste sundhedsforsikringer giver tilskud eller ligefrem betaler dine behandlinger, hvis en akut skade er opstået?

Pssst!

Derfor skal du vælge Av min krop

Som nævnt ovenfor er jeg lægeeksamineret og det var et af de parametre jeg selv lagde vægt på, da jeg skulle vælge uddannelsessted. Jeg synes det er vigtigt at kigge bredere end bare kost og motion, som man netop gør indenfor Functional Medicine.

Derudover synes jeg også det er vigtigt at kende status i kroppen på nogle af de vigtige blodprøve-parametre kolesterol, triglycerider og langtidsblodsukker, for det fortæller rigtig meget om man er på vej til at udvikle diabetes eller hjerte-kar-sygdomme.

Mine grænser for risiko-parametre er lavere end lægens og det er ganske enkelt fordi hvis man allerede er begyndt at kravle over eller ud af normalrammen eller tæt på, så det vigtigt allerede at forholde sig til tallene, ellers bliver livsstilssygdommen måske til virkelighed “mens du sover”.

Kan man få for mange vitaminer?

Ja og alligevel nej. Hvis du indtager for mange vitaminer udskiller kroppen det selv. Altså betaler du i dyre domme for vitaminer, som så går til grunde. Enkelte vitaminer KEAD (husker dem som “ked a”) er fedtopløselige og dem udskiller kroppen ikke lige så nemt, tilgengæld er langt de fleste i underskud af fx D-vitamin.

Bliver man tyk af at spise fiskeolie / Omega3?

Nej, Omega 3 eller cellevæg og ikke dellefedt! – Derudover er det “hjernemad”, der er en vigtig byggesten i at opretholde god hjernefunktion. Virker desuden blodtryksregulerende.

Er zink ikke giftigt, når man bruger det til at fremstille batterier?

Du skal jo ikke indtage det i en uforarbejdet form. Zink som kosttilskud en et nødvendigt mineral i forhold til kroppens omsætning af fedt, protein og kulhydrater. Bidrager desuden til normalt immunforsvar.

Får man tilstrækkelig D-vitamin, hvis man rejser til sydens sol i 1 – 2 uger?

Nej, mange danskere lider faktisk af D-vitamin mangel især om vinteren. D-vitamin styrker knoglerne og mangler øger dermed risikoen for knogleskørhed med alderen.

Ruster man indvendig, hvis man tager jerntilskud?

Nej, men hvids du føler dig træt og svimmel, kan det være tegn på jernmangel, det skyldes at jern bidrager i produktionen af røde blodlegemer, som er kroppens ilt-transportører.

Får man kramper, hvis man spiser for meget magnesium?

Nej tværtimod, lider du af fx kramper i ben, anbefales det at tage tilskud af Magnesium. Magnesium er ligeledes godt, hvis du er træt, da det har en positiv effekt på indsovningen.

Anbefalinger

Vedligeholdende massage og sports zoneterapi Jeg kan varmt anbefale Av min krop Har gået fast en gang om mdr siden Bettina åbnede sin klinik. Jeg får 1t - 1.5 t massage i kombination med zoneterapi, det hjælper på min ryg og spændinger i nakke , kan mærke en forskel med det samme. Heller forbygge end heldbrede.
Susanne
Myggenåle Fik genopfrisket myggenålene for lidt over 1 måned tid siden. Sidste år hørte jeg om muligheden og tænkte, det skal prøves, men indrømmet var også skeptisk overfor om det nu også kunne passe, at man ikke fik myggestik - Jeg gik igennem en hel sommer uden et eneste myggestik, så ingen tvivl om at jeg igen skulle sikre mig mod myg med akupunktur, fremfor at benytte myggespray. Igen i år, stadig ingen myggestik her mere end 1 måned efter, jeg kommer igen til næste år.
Birgit
Akupunktur mod rygsmerter En gang akupunktur gav for førstegang i laaaang tid fred i ryggen. Der kom små tilbagefald men det gik hurtigt over.
Aino

Har du spørgsmål ...

til en behandling eller andet om Av min krop?

 Så tag endelig fat i mig.

Du kan fange mig på telefon: 2449 5962
Eller e-mail: avminkrop@gmail.com

Image