Laserterapi mod muskel- og ledsmerter

5 stjernet behandling fra 230+ anbefalinger

I klinikken tilbyder jeg behandling med medicinsk laser.

Medicinsk Laserterapi er effektivt i forbindelse med akutte skader, f.eks. forstuvninger, fibersprængninger, men også ved inflammation i led, såsom musearm, seneskedehindebetændelse mm. og ikke mindst som smerterdæmper i forbindelse med kroniske lidelser.

Se ledige tider og book nu

Image

Eksempler på, hvad du kan få laserbehandling for

 • Akillessene, herunder betændelse og/eller arvæv
 • Frossen skulder
 • Forstuvninger
 • Fibersprængning
 • Whiplash/piskesmæld
 • Andre akutte skader, fx trælår med mere
 • Bihulebetændelse
 • Betændelse i sene eller senehæftning
 • Tennisalbue
 • Golfalbue
 • Musearm
 • Hævelser og/eller smerte
 • Overbelastningsskader
 • Skinnebensbetændelse
 • Sårheling

Medicinsk laser kan som nævnt også mindske eller ligefrem fjerne smerter i længere perioder ved kroniske lidelser som eksempelvis:

 • Gigt, herunder leddegigt og slidgigt
 • Kroniske nakkesmerter, ofte forårsaget af et tidligere whiplash/piskesmæld.
 • Nerveskader
 • Arvæv
 • Helvedesild
 • Karpaltunnelsyndrom typisk på grund af inflammation
 • Skinnebensbetændelse
 • Kroniske skulder-, knæ skader eller smerter med mere

Medicinsk laser er koncentreret lys, der går ind i vævets celler og styrker kroppens egen reparationsproces. Kroppen går ved skader i gang med selv at reparere, men lyset fra laser tilfører øget energi og dermed kan restitutionstiden ved akutte skader bringes helt ned på 1/3-del af normal restitutionstid. Behandlingen er smertefri og uden bivirkninger. Behandlingen reducerer eventuelle hævelser/ødemer og inflammation.

Laseren effekt er også god, selvom du eventuelt døjer med kroniske smerter, fordi lyset igen retter op på ubalancerne. Det er selvfølgelig ikke sådan at laseren kan fjerne den kroniske tilstand, men den kan ofte resultere i, at man skal spise mindre smertestillende medicin og får en større bevægelighed, hvis det er bevægeapparatet, der er ramt af den kroniske sygdom.

Er der tale om en kronisk sygdom, anbefaler jeg efter endte opstartsbehandlinger at du fortsat modtager laserbehandling som vedligeholder, så du kan mindske brugen af smertestillende medicin og opretholde opnået bevægelighed.

Læs om effekten af behandlingen

Når to stærke behandlingsformer kombineres

Jeg har i mange år haft rigtig god succes med at behandle især kroniske smerter med akupunktur og med muligheden for, at kombinere de to behandlingsformer akupunktur og medicinsk laser, er jeg overbevist om, at standarden og overliggeren bliver sat højere. Du har mulighed for, online at booke en kombineret behandling med akupunktur og laser og som sagt anbefaler jeg det på det varmeste især ved kroniske smerter.

Vågner du op med for eksempel hold i nakken eller lænden, kan du ligeledes med fordel kombinere den medicinske laserbehandling med enten akupunktur eller hvis du ikke er så vild med nåle, så med massage. Denne kombination er ligeledes tilgængelig i online bookingen.

Hvorfor opstår skader?

Der er flere årsager til, at skader opstår. Mange akutte skader kan behandles og helingstiden kan oftest halveres. Nedenfor har jeg listet nogle typiske årsager til skader og også måder, hvorpå du fremadrettet kan forsøge at forebygge.

Belastningsskader – Opstår på grund af gentagne bevægelser. Nogle gange kan arbejdsstillinger ændres, andre gange udføres arbejdet på maskiner der ikke kan indstilles, eller fordi man skal til noget, hvor forholdene er trange. Når skaden opstår, sker det typisk i helt andre situationer, som jeg for eksempel ofte hører ”Jeg skulle bare samle et stykke papir op fra gulvet jeg tabte” og det er næppe fordi papiret er tungt og det dermed udløste skaden, men mere en tilfældighed. Kan du ændre på forholdene skal du selvfølgelig gøre det, men er det ikke muligt, kan du i stedet forebygge ved at gå regelmæssigt til Akupunktur eller Massage.

Akut skade – Opstår typisk til sport eller fordi du trådte forkert på kantstenen, faldt ned af trappen eller noget helt tredje. Det er svært at forebygge skaden fremadrettet, medmindre trappen er glat og stigen i dårlig stand. Helingstiden kan minimeres med laser.

For hurtig opstart – Opstår typisk ovenpå en anden skade, fordi du lægger for hårdt ud og din utålmodighed efter en lang skadesperiode er sat på en prøve. Men det sker også når du har aftalt med vennen/kollegaen at I skal gennemføre for eksempel en halvmaraton og med mindre end en måned til løbsstart kommer i tanker om, at du vist er nødt til at være i form forinden. Er du kommer for sent i gang, kan du overveje at supplere træningen med Recovery Boots, da de kan nedbringe restitutionstiden mellem træning. Mange cykelryttere benytter netop Recovery Boots til at restituere mellem løb

Gentagelsesskader – Kan sammenlignes med overskriften ”Belastningsskader”. Hvis du kan ændre på forholdene, skal du selvfølgelig gøre det, men det er som sagt ikke altid muligt. Du kan i stedet forebygge og gå regelmæssigt til Massage eller Akupunktur.

RAB godkendt behandler

Vidste du at langt de fleste sundhedsforsikringer giver tilskud eller ligefrem betaler dine behandlinger, hvis en akut skade er opstået?

Pssst!

Hvilken effekt kan jeg forvente af behandlingen?

Kroppens celler er programmeret til forskellige opgaver som typisk er:

 • At reparere sig selv, både når der opstår en akut eller en kronisk skade.
 • Bekæmpe fremmedlegemer som bakterier, vira og svamp.
 • Bringe skadet væv tilbage til sin oprindelige sunde tilstand

Den medicinske lasers lys overføres som energi til cellerne i kroppen og virker som en slags brændstof. Lyset er koncentreret og ensartet og dette gør, at lyset kan trænge dybt ind i vævet og dermed nå ind i hver enkelt celle og hvert lille mitokondrie*, hvor energien absorberes. Cellen får dermed tilført ny energi til at udføre den opgave den i forvejen er programmeret til, herunder også den naturlige helingsproces.

Helingstiden for skader minimeres, altså når du modtager behandling med laser, fordi cellen får ekstra energi til helingsprocessen. Skades- og helingsperioder kan forkortes til op mod 1/3-del af normal helingstid, når du modtager laserbehandling.

* Alle celler i kroppen indeholder en eller flere mitokondrier, hvis funktion er at producere brændstof til cellen. Vil du vide mere omkring mitokondrier og celler, kan svarene findes ved at trykke på det enkelte ord.

Hvad sker der med kroppen når den modtager laserbehandling?

Når du får laser, styrkes helingsprocessen og immunforsvaret styrkes. Laser er koncentreret energi, som trænger dybt ind i vævet ind i den enkelte celle.

Cellen udnytter herefter lyset og energien i sin naturlige reparationsmekanisme og dermed understøtter laserlyset kroppens egne funktioner.

Der sættes således turbo på kroppens helingsproces og dermed nedbringes din helingstid.

Kort og godt er behandlingen:

 • Anti-inflammatorisk og betændelseshæmmende
 • Smertelindrende
 • Mindsker hævelser/ødemer og er sårhelende

Behandlingen er desuden:

 • Smertefri
 • Uden bivirkninger
 • Helingsprocessen minimeres helt op til tid af normalen.

Lidt teknisk viden om laseren jeg anvender i klinikken.

Jeg har haft adgang til laser i flere år i klinikken, de er effektive ved småskader, men den laser jeg nu har tilgængelig i klinikken er bare steppet mange trin op!

Den medicinske laser jeg nu anvender er fra Fisioline, model Lumix ® CPS ® Lcps902, som er patenteret.
Den har op til 5 bølgelængder og kan som den eneste på markedet arbejde med op til 3 bølgelængder samtidig, det betyder, at fremfor at behandle med en frekvens, pause og behandle med en anden frekvens og så videre, kan den kombinere de forskellige frekvenser og dermed kan frekvenserne komplimentere hinanden samtidig, for hurtigere og mere effektiv heling.

Anbefalinger

Akupunktur mod piriformis smerter Jeg har været meget tilfreds med akupunktur-behandlingen. Jeg havde problemer med piriformis-musklen. Jeg havde prøvet kiropraktor, fysioterapi, osteopati og alm. læge. Intet hjalp. Jeg læste en anbefaling herinde og ville prøve. Bettina fortalte ved første besøg, at der var 2 muligheder og at hun havde erfaring for, at en af dem ville hjælpe. Og ganske rigtigt, akupunkturen hjalp efter 3 behandlinger og jeg kan nu løbe og arbejde igen. Mange tak til Bettina og mange anbefalinger herfra for en god og reel behandling.
Rune Frandsen
Massage mod Ryg- & lændesmerter Har i flere år haft ondt i ryggen. Det tog en halv time, så var min ryg sat på plads. Det var en vild oplevelse. Nu kan jeg begynde og træne igen uden det gør ondt.
Mette Nielsen
Access BARS behandling - uro i kroppen Jeg har fået BARS behandling hos Bettina fra avminkrop for en uge siden. Bettina er meget professionel, enormt sød og god til at lytte. Hun så ved præcis hvad jeg har brug for, at vi arbejder med, selvom jeg ikke selv kunne sætte ord på det. Jeg vil til hver en tid anbefale Bettina.
Aida

Generelt om laserbehandling

Hvad er laser?

Laser er forstærket lys, der er koncentreret og ensrettet. Det rene lys kan trænge dybt ind i vævet og dermed nå ind til de enkelte celler i kroppen og tilføre den lys og energi, på samme måde som solen tilfører plantens celler energi. Hele kroppen er opbygget af celler, så når du er skadet og får laser, arbejder den ind i hver en celle, uanset om din skade er i væv, organer, sener eller muskler. Skadede celler kan repareres op til 2 – 3 gange så hurtigt som normal helingsproces, når cellerne tilføres laserlys.

Laser kan anvendes til mange formål, således kan visse styrker af laser skære gennem en stålplade. Laser anvendes også til diverse kirurgiske behandlinger. Terapeutisk laser har ikke denne styrke, styrkemæssigt ligger den lige under den kirurgiske laser. På grund af strålens spredning er der ingen risiko for at skade hverken øjne eller væv. Laser kan kun påvirke raske celler og dermed er effekten udelukkende positiv.

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

Det er svært at give et entydigt svar på antallet af behandlinger, det afhænger af skaden eller hvor lang tid du har gået med problemet. Det kan også påvirke behandlingstiden, hvis du fortsat belaster skaden.

Hvis jeg skal kigge på historikken i klinikken med behandling af laser, skal du typisk forvente 1 – 5 behandlinger over 2 – 3 uger.

Hvor land tids behandling skal jeg vælge?

Behandlingslængden afhænger af problemet, men typisk tager en behandling mellem 15 og 30 minutter.

Skal jeg gå regelmæssigt til laserbehandling?

Det er intet til hindrer i, at få laser regelmæssigt, men jeg vil nu nok anbefaler lidt andre behandlingsformer, hvis du tænker laseren som forebygger. Her er min anbefaling at gå til Massage eller Akupunktur.

Kan jeg kombinere behandlingen?

Det kan ofte være en god ide at kombinere laserterapi med for eksempel massage eller akupunktur. Ønsker du at kombinere behandlingen skal du bestille minimum 1 time.

Er der noget jeg skal være opmærksom på efter behandlingen?

Der er ikke som sådan noget du skal være opmærksom på efter behandling udover at drikke ekstra væske. Derudover kan der opstå lidt mere markante smerter i en kort periode, når du har modtaget behandling tæt på eller op til knogler. Det er ikke farligt, det er i virkeligheden lidt ligesom når børn har vokseværk, helingsprocessen i knogler kan godt gøre ond fordi ”materialet” er hårdt og blødt som muskler.

Nogle oplever lidt øget irritation, uro eller murren i behandlingsområdet. Igen dette er ikke farligt, men blot fordi kroppen er i gang med sin helingsproces og fordi der er sat lidt ekstra turbo på.

Alle ovenstående reaktioner aftager normalt i løbet af 12 – 24 timer.

Jeg er gravid, kan jeg få laserbehandling?

Laserlyset er ikke farligt, men det er vigtigt, at du fortæller mig, at du er gravid. Når du er gravid, er der visse punkter og områder, hvor jeg ikke udfører laser. Typiske områder hvor du ikke kan modtage laser under graviditet er i lænd- og bugområde. Som sagt er laser ikke skadeligt, men omvendt er det pus du venter meget mere modtagelig for behandling end os voksne.

Må børn og unde få laserbehandling?

Laser er en smertefri behandling og er derfor særdeles velegnet til børn fremfor for eksempel akupunktur eller massage.

Er der bivirkninger ved Laserbehandling?

Nej der er ikke rigtig nogle bivirkninger med laser. Hvis du er særlig sensitiv, mærker du måske aktiviteten under huden, når cellerne tager imod lyset.

Som nævnt ovenfor kan der også opstå lidt knogleømhed, der minder lidt om vokseværk, hvis du får behandling på eller op til knoglen. 

Sygdomme, der gør at jeg ikke må få laserbehandling?

Som nævnt tidligere er laser ikke farligt, men er du gravid, epileptiker, hjerte- eller cancerpatient, så oplys det når du kommer til behandling, både af hensyn til, at visse punkter ikke behandles, men også eventuelle reaktioner.

Jeg tilråder desuden altid at du også lige rådfører dig med din læge inden du kommer til behandling.

Har du spørgsmål ...

til en behandling eller andet om Av min krop?

 Så tag endelig fat i mig.

Du kan fange mig på telefon: 2449 5962
Eller e-mail: avminkrop@gmail.com

Image