Lider du af en kronisk sygdom – Kan man spise sig rask eller mindre syg?

5 stjernet behandling fra 230+ anbefalinger

Måske har du set programmerne på TV2 med titlen “Kan man spise sig rask?”

Umahro Cadogan og Pia Norup skal på 12 uger vise danskere med forskellige sygdomme, at deres sygdom kan nærmest forsvinde eller blive langt bedre og give personen færre smerter og motoriske udfordringer i deres hverdag.

Se ledige tider og book nu

Image

Hvad kan jeg forvente af behandlingen?

Som lægeeksamineret Umahro Sundhedsrådgiver tilbyder jeg ekspertise og motivation til livsstilsændring, der der i mange tilfælde kan sætte sygdommen i bero, så den enten ikke opleves så smertende og invalidrende eller forhåbentlig ligefrem nærmest ikke ses/mærkes mere, så du kan få dit gode liv tilbage.

Både Umahro Cadogan og Pia Norup har fokus på Functional Medicine, altså kan man ikke bare kigge på kosten og lade resten stå til. Fundamentet skal også være i orden, som jeg har forsøgt at illustrere med min glade logomand. Umahro Cadogan er min læremester og Pia Norup min censor til eksamen og derfor arbejder jeg selvfølgelig ud fra de samme principper.
I programmerne “Kan man spise sig rask?” oplever alle deltagerne en bedring på blot 12 uger, hvad kan det dog ikke ende med på den lange bane, hvis du får adgang til de samme redskaber og vaneændringer, som du kan følge resten af livet? – og det vel at mærke uden at noget er forbudt, men der er måske noget du skal have mere af og andet du helst skal have mindre af.

Jeg anbefaler, at hvis du ikke indenfor det seneste ½ år har fået taget blodprøver, at du som minimum får taget nogle faste-blodprøver der indeholder kolesteroltal, triglycerider og langtidsblodsukker. Hvis det er muligt må du også gerne få målt Alat og D-vitamin, men det er ikke sikkert, at du kan få din læge overbevist om, at det er vigtige tal. I blodprøverne kan vi se om der er nogle risikofaktorer som ligger og lurer udover de symptomer du selv har opdaget.
Til den første konsultation taget jeg dit blodtryk og blodsukker og så bliver du selvfølgelig vejet og samtidig kropsanalyseret på vægten.

Image

RAB godkendt behandler

Vidste du at langt de fleste sundhedsforsikringer giver tilskud eller ligefrem betaler dine behandlinger, hvis en akut skade er opstået?

Pssst!

Derfor skal du vælge Av min krop

Som nævnt ovenfor er jeg lægeeksamineret og det var et af de parametre jeg selv lagde vægt på, da jeg skulle vælge uddannelsessted. Jeg synes det er vigtigt at kigge bredere end bare kost og motion, som man netop gør indenfor Functional Medicine.

Derudover synes jeg også det er vigtigt at kende status i kroppen på nogle af de vigtige blodprøve-parametre kolesterol, triglycerider og langtidsblodsukker, for det fortæller rigtig meget om man er på vej til at udvikle diabetes eller hjerte-kar-sygdomme.

Mine grænser for risiko-parametre er lavere end lægens og det er ganske enkelt fordi hvis man allerede er begyndt at kravle over eller ud af normalrammen eller tæt på, så det vigtigt allerede at forholde sig til tallene, ellers bliver livsstilssygdommen måske til virkelighed “mens du sover”.

Facts

Siden 1996, er antallet af mennesker i Danmark blevet firedoblet. I 2023 var der således 322.000 personer med konstateret Type2 diabetes.

Der konstateres årligt over 30.000 nye tilfælde med Type2 diabetes. Mange går rundt i flere år, med uopdaget diabetes, man skønner, at dette tal er ca. 100.000 danskere.

3 – 4% gravide får årligt konstateret graviditets diabetes. Halvdelen af disse udvikler typisk Type2 diabetes indenfor en 10-årig periode.

Ifølge Sundhedsstyrelsen koster ambulante diabetes-besøg ved lægen årligt samfundet 600 millioner kroner.

Mere end halvdelen over 55 år rammes af en hjerte-kar-sygdom. Hvert år rammes 55.300 mennesker således af en hjerte-kar-sygdom

12.400 mennesker i Danmark dør årligt som følge af en hjerte-kar-sygdom. Åreforsnævringer er den hyppigste årsag.

I 2017 brugte samfundet ikke mindre end 5,3 milliarder udelukkende på omkostninger i forbindelse med indlæggelser på grund af Hjerte-kar-sygdomme.

Omkring 4.500 personer får årligt konstateret lungekræft og 90% af disse tilfælde skyldes rygning.

Det skønnes at omkring 585.000 danskere drikker for meget alkohol. Heraf skønnes det et for 140.000 af disse, er forbruget ude af kontrol.

Anbefalinger

Vedligeholdende massage Kan kun anbefale Betina er rigtig god til sit arbejde
John
Massage mod Ryg- & lændesmerter Har i flere år haft ondt i ryggen. Det tog en halv time, så var min ryg sat på plads. Det var en vild oplevelse. Nu kan jeg begynde og træne igen uden det gør ondt.
Mette Nielsen
Vedligeholdende Massage Efter jeg er begyndt at få regelmæssigt massage omkring nakke og skulder, så er mine migræne anfald faldet voldsomt! Det er helt fantastisk, at gå fra at have migræne flere gange om ugen, til kun at have det få gange på en måned. Jeg er vild med det!! Tak 🙂
Amanda

Har du spørgsmål ...

til en behandling eller andet om Av min krop?

 Så tag endelig fat i mig.

Du kan fange mig på telefon: 2449 5962
Eller e-mail: avminkrop@gmail.com

Image