Fobier

5 stjernet behandling fra 230+ anbefalinger

Er du bange for edderkopper?
Eller måske slanger?
Eller tør du ikke gå ombord på en færge/skib eller sætte dig ind i en flyver?
Måske er der ligefrem mennesker du er bange for?

Så er der hjælp at hente ...

I Stenløse, Egedal kommune, mindre end 5 minutters gang fra stationen ligger klinikken Av min krop. Altså tæt på kollektiv trafik og med gode parkeringsmuligheder på vejen eller den nærliggende S-togs parkeringsplads.

Se ledige tider og book nu

Image

Hvorfor har du udviklet frygt, angst eller fobi?

Den typiske årsag er en hjernestyret frygt eller angst. På et tidspunkt har din krop formentlig fået et chok. I nogle tilfælde er frygten eller angsten opstået fordi andre har gjort dig bange. For eksempel ser jeg ofte, at nogle er bange for edderkopper, men har jo aldrig rigtig været i fare i deres møde med edderkopper. Måske har de overtaget frygten fra deres mor, der har givet udtryk for sin frygt og dermed overfør/påført frygten, som er blevet indgroet hjernereaktion ved synet af edderkopper.

Hvor kommer din frygt fra? - Og vil du have teknikker til, at hjælpe dig til at få kontrol over frygten? For ja, din tænkende hjerne ved jo godt, nu du laser dette, at det er lidt fjollet, men det ændrer ikke på at reptilhjernen (den dyriske hjerne), reagerer, så snart du ser eller oplever noget, der vedrører din frygt og/eller angst og den reagerer i samme sekund du bliver konfronteret med det du er nage for. Det er instinktet, der får dyr til at overleve, for reptilhjernen agerer udelukkende ud fra reglen “Skal jeg kæmpe, er jeg stærk nok?” Eller “Skal jeg skynde mig, at stikke halen mellem benene og flygte”.

Din hjernen har sammenkædet den oplevede eller “genfortalte” frygt, med den kropslige reaktion, at du udviser ubehag og trækker dig. Altså har hjerne og kroppen udviklet en betinget refleks, altså en reaktion/adfærd, ligesom du helt uden at tænke over det trækker vejret. Først når din tænkende hjerne opfatter situationen, kan du måske begynde at overbevise dig selv om at så farligt er det nu heller ikke, men mange er allerede her så opfyldt med frygt, at de enten begynder at skrige eller græde.

Læs om effekten af behandlingen

Hvad er forbi / frygt?

Fobi eller frygt er en hjerne overreaktion, som jeg også har været inde på ovenfor. Kroppen har tillært sig, at det er sådan her jeg skal reagere når jeg står overfor det farlige.

Som skrevet kan det være en overleveret frygt, men det kan jo også være, at du har stået i en farlig situation, som så har forårsaget, at du nu er bange.

Jeg havde selv en overleveret frygt for slanger. Min mor har aldrig kunnet fordrage slanger og derfor har det altid været grænseoverskridende, at gå ind og se slanger i diverse zoologiske haver. I 2010 var vi i Afrika og jeg mødte en sort kobra på min vej. Vi gik af en trampesti mod en lille landsby og jeg gik anden bagerst, min mand lige foran mig og guiden bag mig, foran min mand var der 15-16 andre turister og den sorte satan på knap 3 meter, gik lige mellem min mand og jeg. Min mand så skyggen ud af øjenkrogen og råbte “Pas på” og det sikrede, at jeg stoppede op og ikke trådte på den, for jeg kiggede efter en flodørn der fra luften søgte bytte. Jeg skreg som en stukken gris og sprang ud til siden, hvor et langt græsstrå kildede mine bare ben og så blev jeg endnu mere hysterisk. Jeg kommer ikke til at få en slange som kæledyr, men jeg har accepteret deres tilstedeværelse og dertil kan du også nå med din angst, fobi eller frygt.

RAB godkendt behandler

Vidste du at langt de fleste sundhedsforsikringer giver tilskud eller ligefrem betaler dine behandlinger, hvis en akut skade er opstået?

Pssst!

Hvad sker der når jeg får behandlingen?

Når du kommer til behandling for fobier, frygt eller angst finder vi ved fælles hjælp frem til årsagen. Når vi kender årsagen, ikke nødvendigvis den du ved er årsag, men den reptilhjernen, altså den ubevidste hjerne reagerer på og så bearbejder vi fobien, angsten eller frygten ud fra det perspektiv. Vi får fat i den ubevidste hjerne ved hjælp af Instant REM, som er en teknik hvor vi når REM uden at du skal sove, hvor den ellers er/bliver aktiv af sig selv. Du er ved fuld bevidsthed under hele behandlingen.

Når reptilhjernens frygt er bearbejdet, “konfronterer” konfronterer jeg dig med fobien, hvis det er muligt, for jeg kan jo ikke lige hente hverken et skib eller en flyvemaskine ind i klinikken, men mange andre fobier, kan jeg sagtens konfrontere dig med, så vi er sikker på, at behandlingen har virket.

Det er ikke altid, at man tænker over, at frygten er opstået i en særlig situation. Min læremester fortalte at han havde haft en klient til behandling for højdeskræk og klienten vidste faktisk ikke rigtig hvorfor angsten var opstået. Det viste sig, at klienten inder Instant REM pludselig så en barndomsoplevelse, hvor han var blevet sat op i en skovl på en gravko og hejst op i luften, i starten syntes han det var sjovt og var derfor går derfra for at hente noget. Drengen rejser sig og står op i skovlen, men træder ved siden af og er tæt på at falde ud af skovlen. Han bliver selvfølgelig voldsomt forskrækket, for pludselig går det op for ham, at der er langt ned. Han græder og kalder på faderen, der lige er blevet optaget af noget andet på vejen og derfor ikke hører ham. Drengen havde glemt alt om denne episode, men da han fik vished for det og få behandlet traumet, forsvandt højdeskrækken samtidig.

Det er vores ubevidste jeg, altså reptilhjernen, der skaber frygten også selvom vi ikke i nuet tænker og husker situationen. Reptilhjernens vigtigste funktion er nemlig at beskytte os som levende væsen, altså ligesom dyr, “Skal jeg kæmpe?” eller “Skal jeg flygte?”

Anbefalinger

Japansk Face Lifting Fantastisk japansk lifting - kan klart anbefales. Skønne cremer og super afstressende ansigts, skuldre og nakke massage. Jeg kommer helt sikkert igen snart og har allerede anbefalet det til mine veninder 🌸
Heidi Mercebach
Akupunktur mod frossen skulder Havde problemer med at løfte armen, kunne nærmest kun få den vinkelret ud fra kroppen. Var derfor meget besværet når jeg fx skulle tage bluse på. En kollega anbefalede mig, at få akupunktur hos Bettina, som behandlede den som en frossen skulder. Allerede efter 1. behandlingkunne jeg løfte armen næsten ubesværet - Fantastisk
Lone Andersen
Vedligeholdende massage Jeg følte mig i trygge hænder hos Bettina. Det var absolut pengene værd!
Kristine Maria Amelang

Generelt om behandlingen

Hvornår skal du komme til behandling?

Nu, der er ingen grund til at vente til edderkopper kryber ind i huset om efteråret, eller at vente til lige før du skal ud at rejse med enten skib eller fly.

Hvor mange behandlinger skal du have?

Du skal typisk kun have en behandling for din allergi.

Har du startet op på kosttilskud, anbefaler jeg at du kommer og får fulgt op på, om der er balance i tarmflora.

Hvor lang tids behandling skal jeg vælge?

Der er sat 1 time af til behandlingen.

Det kan variere fra person til person, hvor lang tid der går med at behandle en fobi, angst eller frygt, så måske klarer vi det hurtigere, men det vigtigste er vel i virkeligheden også, at du kan slutte fred med din frygt.

Kan jeg kombinere behandlingen?

Du kan sagtens vælge i forlængelse eller før en fobi-behandling, at få for eksempel massage, akupunktur eller en af mine andre behandlinger jeg har i klinikken.

Er der noget jeg skal være opmærksom på efter behandlingen?

Nej behandlingen burde som sådan ikke give nogle eftervirkninger, andet end måske en undren over, at der ikke skulle mere til.

Jeg er gravid, kan jeg få behandlingen?

Ja, ingen problemer.

Må børn og unge få behandlingen?

Ja børn må gerne få behandling. Børn skal dog komme ifølge med en forældre. Jeg vil altid tilbyde barnet, at forældrene bliver i venteværelset og vælger barnet denne løsning, så SKAL du som forældre respektere denne løsning. Jeg har tavshedspligt, så det jeg får at vide bliver mellem mig og barnet/det unge menneske.

Har du spørgsmål ...

til en behandling eller andet om Av min krop?

 Så tag endelig fat i mig.

Du kan fange mig på telefon: 2449 5962
Eller e-mail: avminkrop@gmail.com

Image